Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Co powiesz na delikatną kremowość jajka na miękko połączonego z wyrazistą nutą musztardy i majonezu? W tym daniu tradycyjne smaki przybierają nowe oblicza dzięki aromatycznej paście z suszonych pomidorów pełnej słodyczy miodu i pikantności płatków chili. Wystarczy kilka minut, aby na chrupiących kromkach chleba pojawiła się delikatna warstwa past – idealnych na Wielkanoc i na co dzień!
Jajka ugotuj na miękko. Gotuj je przez 6 minut z dodatkiem łyżki octu, a następnie przelej zimną wodą i ostudź. Delikatnie obierz, przełóż do miseczki, dodaj majonez WINIARY, musztardę, sól oraz pieprz. Całość rozgnieć widelcem, pozostawiając niewielkie kawałki białka. Suszone pomidory zmiksuj lub drobno posiekaj razem z oliwą, octem balsamicznym, miodem, czosnkiem, oregano i płatkami chili – aż do uzyskania pasty.
Teraz podsmaż kromki chleba na patelni – z dodatkiem oliwy lub oleju. Następnie posmaruj kromki pastą z suszonych pomidorów, nałóż pastę jajeczną i posyp świeżo posiekanym koperkiem. Gotowe!
Jajka ugotuj na miękko przez 6 minut z dodatkiem łyżki octu, a następnie przelej zimną wodą i ostudzić. Delikatnie obierz, przełóż do miseczki, dodaj Majonez Dekoracyjny WINIARY, musztardę, sól, pieprz. Rozgnieć widelcem, pozostawiając niewielkie kawałki białka.
Suszone pomidory zmiksuj lub drobno posiekaj razem z oliwą, octem balsamicznym, miodem, czosnkiem, oregano i płatkami chili, aż do uzyskania pasty.
Kromki chleba podsmaż na patelni z dodatkiem oliwy lub oleju, następnie posmaruj pastą z suszonych pomidorów, nałóż pastę jajeczną, posyp świeżo posiekanym koperkiem.