Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Nie jest powiedziane, że chłodnik ogórkowy powinien być podawany tylko z jogurtem naturalnym, koperkiem i czosnkiem. Znamy równie ciekawy przepis na chłodnik ogórkowy z…winogronem!
Smakuje wybornie dzięki połączeniu świeżych ogórków i soczystych winogron bez pestek oraz jest orzeźwiający dzięki listkom mięty. Do przyrządzenia chłodnika ogórkowo-winogronowego możesz użyć jogurtu naturalnego, o obniżonej zawartości tłuszczu lub gęstego jogurtu greckiego. Chłodnik możesz podawać z kostkami sera twarogowego.
Przygotowanie
91 min
Krok 1
15 min
Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
Krok 2
5 min
Winogrona umyj i przekrój na połowę.
Krok 3
5 min
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
1 min
Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek ogórek, winogrona i miętę
Krok5
5 min
Całość zmiksuj.
Krok 6
60 min
Włóż do lodówki na godzinę, udekoruj plastrami ogórka i winogronami.
Krok 1
z
6
Zawartość opakowania zalej 300 ml wrzącej wody, wymieszaj, ostudź do temperatury pokojowej.
Krok 2
z
6
Winogrona umyj i przekrój na połowę.
Krok 3
z
6
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Krok 4
z
6
Do ostudzonej zupy dodaj 500 ml jogurtu, ogórek ogórek, winogrona i miętę
Krok5
z
6
Całość zmiksuj.
Krok 6
z
6
Włóż do lodówki na godzinę, udekoruj plastrami ogórka i winogronami.
Dodaj do My Menu Plan
Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się
Zaloguj się lub załóż konto
Przepis w formacie PDF
lite
Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0