Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chleb wiejski z kurczakiem to gorąca i chrupiąca, apetyczna i kanapka. Przygotuj ją według naszego przepisu. Sposób przygotowania jest prosty – trochę pieczonego kurczaka pozostałego z obiadu, odrobina sera żółtego, no i Majonez Dekoracyjny WINIARY – tyle, ile lubisz. Pełen posiłek w jednej kanapce. Wystarczy podgrzać, poskładać i można pałaszować!
Pokrój chleb na średniej grubości kromki. Połóż wszystkie kromki na grillowej patelni.
Na czterech z nich połóż po plasterku sera żółtego. Poczekaj, aż chleb będzie lekko chrupiący, a ser nieznacznie rozpuszczony.
Chrupiące kromki – te bez sera – posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie ułóż na nich liście szpinaku, kawałki pieczonego kurczaka oraz pokrojone na mniejsze części plastry papryki.
Następnie ułóż kromki z rozpuszczonym serem i powtórz układanie wszystkich składników.
Całość przykryj kromkami posmarowanymi Majonezem Dekoracyjnym WINIARY.
Kanapki podawaj przebite dekoracyjną wykałaczką.