Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub Pomagania i niemarnowania
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Chińska ostro-kwaśna zupa
Dodaj do CookBook

Chińska ostro-kwaśna zupa

(0)
26 min
Łatwy
Autorem przepisu jest edytakkk
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
2  opakowań
WINIARY Pomysł na... sycący kapuśniak
3  łyżek
Sos sojowy
3  cm
Kawałek imbiru
200  g
Grzyby shimeji lub pieczarki
2 
Jajko
trochę
Cebula dymka
1 
Marchewka
0.5 
Papryka czerwona
1  opakowanie
Tofu
1  puszka
Pędy bambusa w zalewie
1  łyżeczka
Olej sezamowy
trochę
Kapusta pekińska
1 
Papryczka chili Zobacz naszą wskazówkę
trochę
Sól i pieprz do smaku
2  łyżek
Sok z cytryny lub limonki
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
8 g
Wartość energetyczna
110.5 kcal
Tłuszcze
5.6 g
Białko
8.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

26 min
  • Krok 1

    2 min
    Przygotuj zupę WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 2

    8 min
    Imbir zetrzyj na tarce, chili drobno posiekaj, a marchewkę, paprykę, kapustę pekińską i grzyby (wg wyboru) pokrój w cienkie paski.
  • Krok 3

    3 min
    Tofu pokrój w kostkę, a pędy bambusa odlej z zalewy.
  • Krok 4

    5 min
    Podsmaż warzywa i grzyby na odrobinie oleju, dodaj sos sojowy, a następnie przełóż do zupy.
  • Krok 5

    5 min
    Dodaj tofu, pędy bambusa oraz olej sezamowy, gotuj kilka minut na małym ogniu.
  • Krok 6

    1 min
    Roztrzep jajka i powoli wlej do gorącej zupy, jednocześnie mieszając.
  • Krok 7

    1 min
    Dopraw zupę sokiem z limonki, solą, pieprzem i ewentualnie dodatkowym sosem sojowym do smaku.
  • Krok 8

    1 min
    Podawaj z posiekaną cebulką dymką.
Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 1 z 8

Przygotuj zupę WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 2 z 8

Imbir zetrzyj na tarce, chili drobno posiekaj, a marchewkę, paprykę, kapustę pekińską i grzyby (wg wyboru) pokrój w cienkie paski.

Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 3 z 8

Tofu pokrój w kostkę, a pędy bambusa odlej z zalewy.

Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 4 z 8

Podsmaż warzywa i grzyby na odrobinie oleju, dodaj sos sojowy, a następnie przełóż do zupy.

Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 5 z 8

Dodaj tofu, pędy bambusa oraz olej sezamowy, gotuj kilka minut na małym ogniu.

Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 6 z 8

Roztrzep jajka i powoli wlej do gorącej zupy, jednocześnie mieszając.

Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 7 z 8

Dopraw zupę sokiem z limonki, solą, pieprzem i ewentualnie dodatkowym sosem sojowym do smaku.

Chińska ostro-kwaśna zupa

Krok 8 z 8

Podawaj z posiekaną cebulką dymką.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Kuchnia azjatycka
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Poniżej 300 kcal
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Przystawka
  • Źródło białka
  • Źródło błonnika

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pikantna zupa chińska z ostrą papryką

    Pikantna zupa chińska z ostrą papryką

    46 min Łatwy
  • Zupa chińska warzywna

    Zupa chińska warzywna

    23 min Łatwy
  • Domowa zupka chińska

    Domowa zupka chińska

    26 min Łatwy
  • Zupa chińska ostro-słodka

    Zupa chińska ostro-słodka

    2 godz 5 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu