Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Przygotuj zupę WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Imbir zetrzyj na tarce, chili drobno posiekaj, a marchewkę, paprykę, kapustę pekińską i grzyby (wg wyboru) pokrój w cienkie paski.
Tofu pokrój w kostkę, a pędy bambusa odlej z zalewy.
Podsmaż warzywa i grzyby na odrobinie oleju, dodaj sos sojowy, a następnie przełóż do zupy.
Dodaj tofu, pędy bambusa oraz olej sezamowy, gotuj kilka minut na małym ogniu.
Roztrzep jajka i powoli wlej do gorącej zupy, jednocześnie mieszając.
Dopraw zupę sokiem z limonki, solą, pieprzem i ewentualnie dodatkowym sosem sojowym do smaku.
Podawaj z posiekaną cebulką dymką.