Chałka z pieczenią i pieczarkami
43min
Łatwy
4
plastrów
Chałka
trochę
400
g
Karkówka pieczona - plastry/kawałki
200
g
Pieczarki
2
Cebula
trochę
Rukola
trochę
Tymianek świeży
10
g
Masło
3
łyżek
Olej słonecznikowy
.
Wartości odżywcze
Białko
24.29 g
Węglowodany
25.16 g
Tłuszcze
24.68 g
Wartość energetyczna
419.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
43 min
Krok 1
10 min
Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
Krok 2
10 min
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
Krok 3
10 min
Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
Krok 4
10 min
Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
Krok 5
3 min
Całość udekoruj świeżym tymiankiem.
Kanapki są dobre na każdą okazję – sprawdzają się jako drobna przekąska, ale mogą też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!
Komentarze 0