Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

0
43min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest Winiary

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4  plastrów
Chałka
400  g
Karkówka pieczona - plastry/kawałki
200  g
Pieczarki
2 
Cebula
trochę
Rukola
trochę
Tymianek świeży
10  g
Masło
3  łyżek
Olej słonecznikowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
24.29 g
Węglowodany
25.16 g
Tłuszcze
24.68 g
Wartość energetyczna
419.67 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

43 min
Krok 1
10 min
Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.
Krok 2
10 min
Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.
Krok 3
10 min
Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.
Krok 4
10 min
Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.
Krok 5
3 min
Całość udekoruj świeżym tymiankiem.
Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 1 z 5

Kromki chałki posmaruj z jednej strony masłem i podsmażaj na patelni do momentu, aż się lekko zarumienią i będą chrupiące.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 2 z 5

Cebulę pokrój w piórka, a pieczarki w półplasterki. Podsmaż je razem na rozgrzanym oleju na oddzielnej patelni. Dopraw szczyptą świeżego tymianku.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 3 z 5

Kiedy cebulka i pieczarki będą już lekko złociste, dodaj kawałki pieczonej karkówki.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 4 z 5

Chrupiące kromki chałki posmaruj Majonezem Dekoracyjnym WINIARY, a następnie układaj kolejno rukolę, kawałki karkówki, smażoną cebulkę i pieczarki.

Chałka z pieczenią i pieczarkami

Krok 5 z 5

Całość udekoruj świeżym tymiankiem.

Kanapki są dobre na każdą okazję – sprawdzają się jako drobna przekąska, ale mogą też zastąpić cały obiad. Nasza propozycja należy do tego drugiego rodzaju kanapek. To konkretna, sycąca przekąska, bogata w składniki i pełna smaku. Przygotujesz ją w prosty sposób z wykorzystaniem pieczonej karkówki, Majonezu Dekoracyjnego WINIARY oraz podsmażonych kromek chałki. Kanapka, którą najesz się do syta? Wypróbuj nasz przepis!
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika