
- Wszystkie przepisy
- Kuchnia sezonowa
- Składniki
- Okazja
- Nie marnujemy
- Desery
- Kolacja
- Obiad
- Śniadanie
- Dania i przekąski
- Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
- Przepisy
- Porady i inspiracje
- Foodsharing
- Recycling opakowań
- Produkty Dobre Dłużej
- Obiad na każdą kieszeń
- Mięsny obiad
- Mięsny obiad do 10 zł
- Mięsny obiad do 15 zł
- Bezmięsny obiad
- Bezmięsny obiad do 10 zł
- Bezmięsny obiad do 15 zł
Chałka z grilla z pieczonym bakłażanem w paście curry
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj
Porady & triki
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wartości odżywcze
Przygotowanie
Krok 1
30 minKrok 2
5 minKrok 3
5 minKrok 4
5 minKrok 5
5 minKrok 1 z 5
Bakłażana ze skórką włóż do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (lub połóż na rozgrzany grill). Piecz (lub grilluj) do momentu, aż w środku będzie mięciutki, a skórka na zewnątrz będzie spalona.
Krok 2 z 5
W międzyczasie kromki chałki polej oliwą i podsmaż na patelni (lub ugrilluj) z dwóch stron.
Krok 3 z 5
Bazylię wymieszaj z odrobiną oliwy, sokiem z cytryny i solą.
Krok 4 z 5
Gotowego bakłażana obierz ze skórki. Miąższ drobno posiekaj i wymieszaj z 2 łyżkami pasty curry Winiary.
Krok 5 z 5
Chałki wysmaruj pastą z bakłażana, a na wierzch dodaj bazylię z sezamem.
Przepis w formacie PDF
PobierzDziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!
Oceniłeś już ten przepis/produkt.
Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.
Komentarze 0