Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha
Dodaj do CookBook

Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

(0)
25 min
Łatwy
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 bułeczek

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
trochę
Na chrupiącego kurczaka:
2 
Pierś z kurczaka
2  opakowań
WINIARY "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka jalapeno" lub ser
trochę
Olej do smażenia
trochę
Na dodatki:
1 
Młoda marchewka
1 
Ogórek
2 
Cebula dymka
0.25  pęczek
Kolendra
0.25  główka
Kapusta czerwona
2  łyżek
Majonez sałatkowy WINIARY
trochę
Sos Mayo Sriracha WINIARY
trochę
Do dekoracji
trochę
Kolendra świeża
trochę
Dymka (opcjonalnie, do dekoracji)
6 
Bułeczki bao (można je kupić lub przygotować samodzielnie)
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
33.3 g
Wartość energetyczna
364.8 kcal
Tłuszcze
13.2 g
Białko
27.2 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Przygotowanie

25 min
  • Krok 1

    5 min
    Podgrzej bułeczki bao na parze, aż staną się miękkie i puszyste.
  • Krok 2

    5 min
    Przygotuj dodatki: Pokrój marchewkę, ogórka, dymkę i kolendrę, a czerwoną kapustę połącz z majonezem.
  • Krok 3

    5 min
    Kurczak: Kawałki piersi z kurczaka obtocz w panierce Winiary "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka jalapeño" i usmaż na patelni, aż staną się złociste i chrupiące.
  • Krok 4

    5 min
    Sos mayo-sriracha: W małej misce wymieszaj majonez z srirachą w proporcjach, które odpowiadają Twojemu gustowi. Jeśli lubisz bardziej pikantny sos, dodaj więcej srirachy.
  • Krok 5

    5 min
    Składanie bułeczek: Podgrzane bułeczki wypełnij świeżymi warzywami, kawałkami chrupiącego kurczaka i polej sosem mayo-sriracha.
Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

Krok 1 z 5

Podgrzej bułeczki bao na parze, aż staną się miękkie i puszyste.

Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

Krok 2 z 5

Przygotuj dodatki: Pokrój marchewkę, ogórka, dymkę i kolendrę, a czerwoną kapustę połącz z majonezem.

Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

Krok 3 z 5

Kurczak: Kawałki piersi z kurczaka obtocz w panierce Winiary "Pomysł na... Chrupiącego kurczaka jalapeño" i usmaż na patelni, aż staną się złociste i chrupiące.

Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

Krok 4 z 5

Sos mayo-sriracha: W małej misce wymieszaj majonez z srirachą w proporcjach, które odpowiadają Twojemu gustowi. Jeśli lubisz bardziej pikantny sos, dodaj więcej srirachy.

Bułeczki Bao w koreańskim stylu z chrupiącym kurczakiem jalapeño, czerwoną kapustą, dodatkami i sosem mayo-sriracha

Krok 5 z 5

Składanie bułeczek: Podgrzane bułeczki wypełnij świeżymi warzywami, kawałkami chrupiącego kurczaka i polej sosem mayo-sriracha.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bogate w białko
  • Danie główne
  • Inny
  • Kuchnia europejska
  • Lunch
  • Niski poziom cukru
  • Niski poziom soli
  • Popołudniowa przekąska
  • Porcja Warzywa/Owoce
  • Źródło białka

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Bułeczki drożdżowe z kajmakiem

    Bułeczki drożdżowe z kajmakiem

    1 godz 47 min Średni
  • Grillowane bułeczki bao z wędzonym serem kozim

    Grillowane bułeczki bao z wędzonym serem kozim

    10 min Łatwy
  • Mini bułeczki z klopsikami Garden Gourmet w towarzystwie sosu czosnkowego WINIARY

    Mini bułeczki z klopsikami Garden Gourmet w towarzystwie sosu czosnkowego WINIARY

    1 godz 48 min Łatwy
  • Bułeczki z farszem z kaszy gryczanej do barszczu czerwonego

    Bułeczki z farszem z kaszy gryczanej do barszczu czerwonego

    2 godz 23 min Średni

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu