Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

(3)
57min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest @NARCYZA.CZARTORYSKA
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ulubiony budyń (kokosowy, waniliowy, śmietankowy)
250  g
Serek mascarpone
100  g
Czerwone porzeczki (świeże lub mrożone)
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
100  ml
Śmietanka 36% (dobrze schłodzona)
50  g
Świeże owoce
3  łyżek
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Białko
6.86 g
Węglowodany
22.39 g
Tłuszcze
36.99 g
Wartość energetyczna
439.82 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli klasyczny budyń sam w sobie jest dla Ciebie za słodki i mdły, połącz go z kwaskowatymi owocami - uzyskasz ciekawy i smakowity kontrast. Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem z czerwonej porzeczki to idealna propozycja dla fanów niekonwencjonalnych połączeń smakowych.

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    20 min
    Zacznij od przygotowania musu porzeczkowego. Umyj i obierz porzeczki. Dodaj wybraną galaretkę i 1-2 łyżki cukru pudru.
  • Krok 2

    25 min
    Do pucharków, miseczek deserowych lub kieliszków dodaj warstwę musu. Przygotuj porcję ulubionego budyniu, poczekaj aż ostygnie i następnie zalej nią mus.
  • Krok 3

    10 min
    W kolejnej warstwie dodaj ulubione owoce i krem na bazie serka mascarpone, który wykonasz następująco: serek mascarpone ubij razem ze śmietanką, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Tip: im więcej dodasz śmietanki, tym krem będzie lżejszy i puszysty.
  • Krok 4

    2 min
    Całość udekoruj świeżymi owocami.
Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 1 z 4

Składniki: Czerwone porzeczki (świeże lub mrożone), Galaretka truskawkowy smak WINIARY, Cukier puder

Zacznij od przygotowania musu porzeczkowego. Umyj i obierz porzeczki. Dodaj wybraną galaretkę i 1-2 łyżki cukru pudru.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 2 z 4

Do pucharków, miseczek deserowych lub kieliszków dodaj warstwę musu. Przygotuj porcję ulubionego budyniu, poczekaj aż ostygnie i następnie zalej nią mus.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 3 z 4

Składniki: Serek mascarpone, Śmietanka 36% (dobrze schłodzona), Cukier puder

W kolejnej warstwie dodaj ulubione owoce i krem na bazie serka mascarpone, który wykonasz następująco: serek mascarpone ubij razem ze śmietanką, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Tip: im więcej dodasz śmietanki, tym krem będzie lżejszy i puszysty.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 4 z 4

Całość udekoruj świeżymi owocami.

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Dziękujemy za ocenę!

Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz

Komentarze 0

Please enter proper keywords 0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika
Anuluj
Prześlij
Pokaż więcej komentarzy

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Zobacz wszystkie benefity
Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Zobacz wszystkie benefity

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów / orzeszków ziemnych
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pyszny i prosty krem czekoladowy z malinowym musem

    34 min Łatwy
  • Mus truskawkowy

    2 godz 20 min Łatwy
  • Babka majonezowa

    1 godz 10 min Łatwy
  • Ciasto szpinakowe z truskawkami i galaretką

    2 godz 9 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu