Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem
Dodaj do CookBook

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

(3)
57 min
Łatwy
Kup składniki
Autorem przepisu jest @NARCYZA.CZARTORYSKA
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

3 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  opakowanie
Ulubiony budyń (kokosowy, waniliowy, śmietankowy)
250  g
Serek mascarpone
100  g
Czerwone porzeczki (świeże lub mrożone)
1  opakowanie
Galaretka truskawkowy smak WINIARY
100  ml
Śmietanka 36% (dobrze schłodzona)
50  g
Świeże owoce
3  łyżek
Cukier puder
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
22.4 g
Wartość energetyczna
439.8 kcal
Tłuszcze
37 g
Białko
6.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Jeśli klasyczny budyń sam w sobie jest dla Ciebie za słodki i mdły, połącz go z kwaskowatymi owocami - uzyskasz ciekawy i smakowity kontrast. Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem z czerwonej porzeczki to idealna propozycja dla fanów niekonwencjonalnych połączeń smakowych.

Przygotowanie

57 min
  • Krok 1

    20 min
    Zacznij od przygotowania musu porzeczkowego. Umyj i obierz porzeczki. Dodaj wybraną galaretkę i 1-2 łyżki cukru pudru.
  • Krok 2

    25 min
    Do pucharków, miseczek deserowych lub kieliszków dodaj warstwę musu. Przygotuj porcję ulubionego budyniu, poczekaj aż ostygnie i następnie zalej nią mus.
  • Krok 3

    10 min
    W kolejnej warstwie dodaj ulubione owoce i krem na bazie serka mascarpone, który wykonasz następująco: serek mascarpone ubij razem ze śmietanką, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Tip: im więcej dodasz śmietanki, tym krem będzie lżejszy i puszysty.
  • Krok 4

    2 min
    Całość udekoruj świeżymi owocami.
Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 1 z 4

Składniki: Czerwona porzeczka, Galaretka truskawkowy smak WINIARY, Cukier puder

Zacznij od przygotowania musu porzeczkowego. Umyj i obierz porzeczki. Dodaj wybraną galaretkę i 1-2 łyżki cukru pudru.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 2 z 4

Do pucharków, miseczek deserowych lub kieliszków dodaj warstwę musu. Przygotuj porcję ulubionego budyniu, poczekaj aż ostygnie i następnie zalej nią mus.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 3 z 4

Składniki: Serek mascarpone, Śmietana 30%, Cukier puder

W kolejnej warstwie dodaj ulubione owoce i krem na bazie serka mascarpone, który wykonasz następująco: serek mascarpone ubij razem ze śmietanką, dodaj 2 łyżki cukru pudru. Tip: im więcej dodasz śmietanki, tym krem będzie lżejszy i puszysty.

Budyniowy deser z serkiem mascarpone i musem

Krok 4 z 4

Całość udekoruj świeżymi owocami.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Kup składniki
lite

Ogólna ocena

5.0 z 5
5
Wszystkich ocen: 3
Podziel się swoją opinią
Select a row to filter reviews by rating
33
33
00
00
00
00

Opinie

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Deser
  • Kuchnia europejska
  • Kuchnie świata
  • Popołudniowa przekąska
  • Rodzinny posiłek

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Sernik budyniowy

    Sernik budyniowy

    6 godz 40 min Średni
  • Budyniowy krem do tortu

    Budyniowy krem do tortu

    30 min Łatwy
  • Tarta z figami i kremem budyniowym

    Tarta z figami i kremem budyniowym

    3 godz 22 min Łatwy
  • Pierogi z sosem budyniowym

    Pierogi z sosem budyniowym

    35 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu