Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozgrzej piekarnik do 180 °C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
Masło rozpuść w rondelku, odstaw do lekkiego przestudzenia.
Puree z buraków przełóż do miski, dodaj jajka, cukier, cukier wanilinowy i sól, dokładnie wymieszaj rózgą lub mikserem. Wlej roztopione masło, krótko połącz z masą buraczaną.
W osobnej misce wymieszaj kakao, mąkę i proszek do pieczenia. Wsyp suche składniki do mokrych, delikatnie mieszaj do uzyskania jednolitego ciasta. Jeśli używasz czekolady, dodaj ją na końcu i krótko wymieszaj.
Przelej ciasto do przygotowanej formy, wyrównaj powierzchnię.
Piecz 20-30 min; patyczek może być lekko wilgotny – brownie ma pozostać wilgotne w środku.
Podawaj z konfiturą owocową np. wiśniową.