Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Majonez WINIARY wymieszaj z połową skórki z cytryny, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem, opcjonalnie dodaj pastę tahini.
Cukinię pokrój w cienkie paski przy pomocy obieraczki. W misce wymieszaj oliwę, sok z cytryny, czosnek przeciśnięty przez praskę, koperek oraz sól i pieprz. Odstaw do zamarynowania na 5-10 min.
Pomidorki skrop oliwą z oliwek oraz posyp solą i pieprzem. Grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie około 3-5 min.
Ser halloumi pokrój w plastry. Dopraw solą i pieprzem, a następnie grilluj na mocno rozgrzanym ruszcie.
Pozostałą połowę skórki z cytryny wymieszaj z ugotowaną soczewicą. Dodaj połowę drobno posiekanej mięty oraz sól i pieprz.
W misce ułóż porcję soczewicy. Dodaj majonez, a na wierzchu ułóż pokrojone dodatki.
Na końcu połóż zgrillowany ser i pomidory. Serwuj z majonezem WINIARY i ziołami.