Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Boczek wieprzowy z frytkownicy beztłuszczowej
Dodaj do CookBook

Boczek wieprzowy z frytkownicy beztłuszczowej

(0)
34 min
Łatwy
WINIARY logo
Winiary winiary.pl
Smacznego!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

6 porcji

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  kg
Boczek ze skórką
2  łyżek
Przyprawa w płynie MAGGI
15  g
Ocet winny
1  łyżka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
0.1 g
Wartość energetyczna
1496.1 kcal
Tłuszcze
165.8 g
Białko
0.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Zwykły kawałek boczku wieprzowego? Nie w naszej kuchni! Dzięki frytkownicy beztłuszczowej, ten skromny składnik staje się w kulinarną gwiazdą Twojego stołu. Ten przepis to kwintesencja nowoczesnego gotowania, łącząca tradycyjny smak z optymalizacją czasu spędzonego w kuchni. Już teraz z łatwością uzyskasz idealnie upieczony boczek, którego skórka będzie cudownie krucha i złocista, a mięso pozostanie niezwykle soczyste i aromatyczne.

 

 

Podkreśl smak boczku z frytkownicy beztłuszczowej ulubionymi przyprawami i ciesz się daniem, które zachwyci zarówno smakiem, jak i prostotą wykonania.

 

 

Tak przygotowane mięso podaj jako element dania głównego, przekąskę na ciepło, dodatek do sałatek, czy element wykwintnych kanapek – za każdym razem zachwyci fanów mięsa pod każdą postacią!

Przygotowanie

34 min
  • Krok 1

    1 min
    Przygotuj 1 kg surowego boczku. Nakłuj skórę boczku kilkakrotnie końcówką ostrego noża.
  • Krok 2

    1 min
    Natnij boczek od strony mięsa. Dopraw tę stronę 2 łyżkami przyprawy MAGGI. Umieść boczek na tacy i wstaw do lodówki na noc bez przykrycia, aby skóra wyschła.
  • Krok 3

    1 min
    Wyjmij boczek z lodówki na godzinę przed smażeniem. Posmaruj skórę łyżką octu i posyp solą.
  • Krok 4

    30 min
    Boczek umieść we frytkownicy beztłuszczowej i smaż przez 30 minut w temperaturze 200°C. Odstaw do ostygnięcia.
  • Krok 5

    1 min
    Pokrój na porcje, przełóż na talerz i podawaj.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bezglutenowe
  • Bez jajek
  • Bez laktozy
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Bez soi
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Obiad

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie

    Boczek pieczony z cebulą w ciemnym piwie

    35 min Łatwy
  • Boczek pieczony w rękawie

    Boczek pieczony w rękawie

    1 godz 52 min Łatwy
  • Prosty pieczony boczek

    Prosty pieczony boczek

    17 godz 27 min Łatwy
  • Pieczony boczek peklowany

    Pieczony boczek peklowany

    73 godz 30 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu