Błyskawiczny kapuśniak z pekinki
30min
Łatwy
.
Wartości odżywcze
Wartość energetyczna
57.6 kcal
Węglowodany
11.46 g
Białko
2.82 g
Tłuszcze
0.42 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Przygotowanie
30 min
Krok 1
25 min
Kapustę pokrój w paski. Ugotuj w ok. 2 litrach wody, do miękkości (ok. 20 minut).
Krok 2
4 min
Dodaj makaron i krajankę Winiary. Dalej gotuj do miękkości makaronu. Możesz użyć także już ugotowany makaron. Wtedy wystarczy go tylko podgrzać.
Krok 3
1 min
Podawaj zupę z posiekaną natką pietruszki.
Błyskawiczna w przygotowaniu zupa, którą można przyrządzić w dosłownie kilka chwil. Ja wykorzystałam pozostałą po sałatce kapustę pekińską oraz ugotowany w nadmiarze makaron. Super ekonomicznie i super smacznie, dzięki Krajance warzywnej WINIARY, która nadała daniu konkretny charakter!
Komentarze 0