Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

0
47 min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

4 
Kotlety schabowe
5 łyżek
Olej
1 trochę
Sól
1 trochę
Pieprz
1 trochę
Papryka
500 g
Ziemniaki
1 
Jajko
1 paczka
WINIARY Sos Pieczeniowy Ciemny

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
27.7 g
Węglowodany
16.41 g
Tłuszcze
21.49 g
Wartość energetyczna
370.21 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

47 min
Krok 1
10 min
Bitki: Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i papryką.
Krok 2
4 min
Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.
Krok 3
2 min
Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.
Krok 4
5 min
Duś razem przez 5 minut. Podaj z kopytkami.
Krok 5
10 min
Kopytka: Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.
Krok 6
5 min
Połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcje.
Krok 7
5 min
Utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.
Krok 8
6 min
Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Odsącz.
Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 1 z 8

Bitki: Kotlety rozbij bardzo cienko przez folię spożywczą, dopraw solą, pieprzem i papryką.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 2 z 8

Smaż na bardzo gorącym tłuszczu po 2 minuty z każdej strony.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 3 z 8

Sos rozprowadź w 300 ml wody i wlej do mięsa.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 4 z 8

Duś razem przez 5 minut. Podaj z kopytkami.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 5 z 8

Kopytka: Ziemniaki przeciśnij przez praskę lub zmiel w maszynce do mięsa.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 6 z 8

Połącz z mąką i jajkiem, zagnieć w kulę a następnie pokrój na mniejsze porcje.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 7 z 8

Utocz wałek grubości palca i pokrój ukośnie kopytka.

Bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami

Krok 8 z 8

Gotuj w osolonej wodzie 3 minuty od wypłynięcia. Odsącz.

Przepis na bitki wieprzowe z sosem pieczeniowym i kopytkami to idealny pomysł na obiad z mięsem. Kotlety schabowe – dla pogłębienia smaku – polecamy doprawić ostrą lub słodką papryką w proszku oraz dusić w Sosie pieczeniowym ciemnym Na Każdy Dzień WINIARY. Bitki wieprzowe podaj z domowymi kopytkami i ulubioną surówką lub ogórkami kiszonymi.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika