Skip to Main Content
Zdobądź losy Loteria Klubu WINIARY
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Air Fryer
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku
Dodaj do CookBook

Białe kiełbaski w cieście francuskim do żurku

(1)
42 min
Łatwy
Autorem przepisu jest Jola
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
25  dag
4-6 Białych kiełbasek
1  opakowanie
Schłodzone ciasto francuskie
5  łyżek
Chrzan tarty
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
34.1 g
Wartość energetyczna
591.6 kcal
Tłuszcze
44.3 g
Białko
14.1 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Jeśli uwielbiacie barszcz biały lub żurek podawany na Wielkanoc tradycyjnie z białą kiełbasą, koniecznie powinniście wypróbować przepis na białe kiełbaski w cieście francuskim. Do ich przygotowania wykorzystajcie gotowe ciasto mrożone (ja tak właśnie zrobiłam), a ten pyszny dodatek do wielkanocnych zup będzie gotowy już w pół godziny. W tym przepisie nie ma żadnej zbędnej filozofii. Wystarczy dobrze rozgrzać piekarnik, a w tym czasie zawinąć białe kiełbaski w ciasto francuskie i pokroić je w mniejsze kawałki. A potem wszystko się zrobi samo, w gorącym piekarniku.

Białe kiełbaski w cieście francuskim pysznie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je podać z tartym chrzanem albo w towarzystwie zupy chrzanowej. W końcu Wielkanoc to nie tylko barszcz biały i żurek. Przy okazji podrzucam kilka przepisów na wielkanocne zupy, które możecie zaserwować w towarzystwie białych kiełbasek:

zupa chrzanowa

barszcz biały

żurek w chlebie

Z podanej ilości składników przygotujecie białe kiełbaski w cieście francuskim dla 4 osób.

Przygotowanie

42 min
  • Krok 1

    10 min
    Nagrzewamy piekarnik do 220 st. C.
  • Krok 2

    6 min
    Na blacie kuchennym lub stolnicy rozkładamy rulon ciasta francuskiego. Dzielimy je w poprzek na 4 części. Na każdej układamy kiełbaskę i zawijamy ją w ciasto. Każdą kiełbaskę kroimy na kilka części.
  • Krok 3

    20 min
    Pokrojone kiełbaski zawinięte w ciasto układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmakowanej olejem. Wstawiamy do piekarnika na 15 minut.
  • Krok 4

    3 min
    Kiełbaski wyciągamy z piekarnika, przekładamy na talerz.
  • Krok 5

    3 min
    Kiełbaski podajemy z chrzanem do żurku lub barszczu białego.
Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez jajek
  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Bez ryb
  • Bez skorupiaków
  • Kuchnia europejska
  • Obiad
  • Przystawka
  • Wielkanoc

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście

    Pieczeń z białej kiełbasy z jajkiem w cieście

    1 godz 32 min Łatwy
  • Surówka z białej kapusty i majonezem

    Surówka z białej kapusty i majonezem

    25 min Łatwy
  • Pasta z białej fasoli

    Pasta z białej fasoli

    12 godz 35 min Łatwy
  • Sałatka z białej rzodkwi i selera naciowego.

    Sałatka z białej rzodkwi i selera naciowego.

    25 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Dostępność
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu