Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

0
1 godz 20 min
Łatwy
Recipe Chef
Autorem przepisu jest netka
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
6 6 porcji
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

6  łyżek
Bulion wołowy w słoiku WINIARY
1 
Cebula
100  g
Kapusta włoska
1  szklanka
Fasolka szparagowa zielona
2 
Buraki
1 
Pomidory z puszki całe
1  ząbek
2  łyżek
Masło
trochę
Kwaśna Śmietana 18%
0.33  łyżeczka
Chili
trochę
Sól
1  szklanka
Mąka
0.5  szklanka
Woda
1  łyżka
Olej
1  puszka
Czarna fasola
1 
Cebula
1  łyżka
Masło
trochę
Natka pietruszki
trochę
Sól
1 
Marchewka
1 
Pietruszka
trochę
Pieprz
300  g
Seler naciowy

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
19.84 g
Węglowodany
70.46 g
Tłuszcze
10.7 g
Wartość energetyczna
466.91 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

80 min
Krok 1
15 min
W garnku na maśle zeszklić pokrojoną w cebulę i starte obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dodać obrane i pokrojone buraki, zalać gorącym bulionem (2 l) i zagotować.
Krok 2
25 min
Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną fasolkę szparagową, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i chili do smaku. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu ok. 20 min. Dodać pomidory w puszce i przygotowany wcześniej barszcz WINIARY, gotować jeszcze 5 min.
Krok 3
35 min
Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, dodać odsączoną i przetartą przez sito fasolę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta i farszu przygotować uszka, gotować je na osolonym wrzątku ok 3 min. od wypłynięcia.
Krok 4
5 min
Gotowy barszcz podawać z kleksem kwaśnej śmietany, pietruszką i uszkami.
Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 1 z 4

W garnku na maśle zeszklić pokrojoną w cebulę i starte obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę oraz selera. Dodać obrane i pokrojone buraki, zalać gorącym bulionem (2 l) i zagotować.

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 2 z 4

Dodać poszatkowaną kapustę i pokrojoną fasolkę szparagową, wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i chili do smaku. Gotować do miękkości warzyw na małym ogniu ok. 20 min. Dodać pomidory w puszce i przygotowany wcześniej barszcz WINIARY, gotować jeszcze 5 min.

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 3 z 4

Z mąki, wody i oleju zagnieść ciasto. Cebulę zeszklić na maśle, dodać odsączoną i przetartą przez sito fasolę, doprawić solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Z ciasta i farszu przygotować uszka, gotować je na osolonym wrzątku ok 3 min. od wypłynięcia.

Barszczyk ukraiński z pikantną nutą i uszkami z czarną fasolą

Krok 4 z 4

Gotowy barszcz podawać z kleksem kwaśnej śmietany, pietruszką i uszkami.

Barszcz ukraiński w pikantnej wersji z delikatnymi uszkami nadzianymi pastą z czarnej fasoli.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika