Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj Szukaj
  • Przepisy i porady Przepisy i porady
  • Nasze Produkty Nasze Produkty
  • Majonez dekoracyjny WINIARY Majonez Dekoracyjny
  • MyMenu Plan MyMenu Plan
  • Logowanie | Cookbook Logowanie | Cookbook
  • Klub Pomagania i niemarnowania Klub WINIARY
  • #niemarnujemy #niemarnujemy
  • Aktualności Aktualności
  • WINIARY WINIARY
  • Szukaj
  • ☞ Nasze porady
  • Sezonowa kuchnia
  • Wszystkie przepisy
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Kolacja
  • Dania i przekąski
  • Desery
  • Święta i okazje
  • Kategorie produktów
  • Nasze produkty
  • Strona główna
  • Produkty
  • Recykling
  • Daj drugie życie słoikowi
  • Zaloguj się
  • Zarejestruj się
  • Strefa GGrill
  • Cookbook
  • MyMenu Plan
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Klub Pomagania i niemarnowania
  • Nie marnujemy
  • Roślinna kuchnia
  • Konkursy i nowości
  • Wyszukiwarka
  • Poznaj naszych ekspertów
  • Dowiedz się więcej o nas
  • Skontaktuj się z nami!
Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Zgoda na odtwarzanie filmów na tej stronie

Chcemy pokazywać Ci filmy, które mogą Cię zainteresować.

Zezwalaj
Dodaj do CookBook

Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

(0)
2 godz 9 min
Łatwy
Robert Harna
Robert Harna winiary.pl
Jestem szefem kuchni, stylistą i konsultantem kulinarnym, lecz przede wszystkim pasjonatem gotowania. Moją specjalnością są potrawy klasyczne, do których jednak zawsze dodaję coś autorskiego. Jest to więc klasyka z twistem!
mymenu plan winiary

Dodaj ten przepis do MyMenu Plan!

mymenu plan winiary

Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas

Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Dodaj do CookBook

Składniki

4 porcje

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz

ingredient_quantity
recipe ingredient
400  g
Kiszona kapusta
1  opakowanie
Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa WINIARY
1 
Duża cebula
trochę
Suszone grzyby
trochę
Sól i pieprz do smaku
trochę
Olej do smażenia
1 
Jajko
2  szklanek
Mąka włoska na pizzę „00” lub typ 600 Zobacz naszą wskazówkę
1  łyżka
Oliwa z oliwek
1  szklanka
Woda
1  opakowanie
Drożdże suszone
1  łyżeczka
Sól
Kopiuj

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
.

Wartości odżywcze

Węglowodany
66.7 g
Wartość energetyczna
435.8 kcal
Tłuszcze
8.4 g
Białko
12.9 g
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję

Czas na danie z barszczem czerwonym – idealne na co dzień! Przekonaj się, jak w prosty sposób możesz podkręcić swoją codzienną przekąskę. Do dzieła!

 

W dużej misce wymieszaj mąkę. Dodaj drożdże oraz sól. Dolej oliwę i stopniowo wlewaj wodę, mieszając – aż składniki się połączą. Przełóż ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i wyrabiaj je przez około 10 minut, aż stanie się elastyczne i gładkie. Uformuj kulę z ciasta, przełóż ją do naoliwionej miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość.

 

Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj. Grzyby namocz w wodzie a następnie również posiekaj.  Na patelni rozgrzej olej i obsmaż cebulę. Kiedy zacznie się rumienić, dodaj kapustę i grzyby – całość duś razem ok. 10 minut. Teraz dopraw solą i pieprzem do smaku.

 

Rozwałkuj ciasto na duży cienki placek. Rozłóż na nim kapustę a następnie zwiń całość w zwarty rulon. Wałek z ciasta pokrój na ok. 3– 4 cm kawałki. Przełóż je do nasmarowanej tłuszczem formy. Odstaw na 30– 60 minut do wyrośnięcia.  Po tym czasie ciasto posmaruj roztrzepanym jajkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 30 minut.  Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z instrukcją na opakowaniu –  danie podawaj z barszczem.

Przygotowanie

129 min
  • Krok 1

    45 min
    W dużej misce wymieszaj mąkę. Dodaj drożdże oraz sól. Dodaj oliwę i stopniowo wlewaj wodę, mieszając, aż składniki się połączą. Przełóż ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i wyrabiaj je przez około 10 minut, aż stanie się elastyczne i gładkie. Uformuj kulę z ciasta, przełóż ją do naoliwionej miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość.
  • Krok 2

    10 min
    Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj. Grzyby namocz w wodzie, a następnie posiekaj.
  • Krok 3

    10 min
    Na patelni rozgrzej olej i obsmaż cebulę. Kiedy będzie zaczynała się rumienić dodaj kapustę i grzyby. Całość duś razem ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem do smaku.
  • Krok 4

    30 min
    Rozwałkuj ciasto na duży cienki placek. Rozłóż na nim kapustę, a następnie zwiń w zwarty rulon. Wałek z ciasta pokrój na ok. 3-4 cm kawałki, które przełóż do nasmarowanej tłuszczem formy. Odstaw na 30-60 min do wyrośnięcia.
  • Krok 5

    30 min
    Po tym czasie ciasto posmaruj rozkłóconym jajkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 30 min.
  • Krok 6

    3 min
    Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z preferencjami lub instrukcją na opakowaniu.
  • Krok 7

    1 min
    Podawaj z gorącym barszczem czerwonym WINIARY.
Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Krok 1 z 7

W dużej misce wymieszaj mąkę. Dodaj drożdże oraz sól. Dodaj oliwę i stopniowo wlewaj wodę, mieszając, aż składniki się połączą. Przełóż ciasto na oprószoną mąką powierzchnię i wyrabiaj je przez około 10 minut, aż stanie się elastyczne i gładkie. Uformuj kulę z ciasta, przełóż ją do naoliwionej miski, przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce na około godzinę, aż podwoi swoją objętość.

Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Krok 2 z 7

Cebulę pokrój w kostkę. Kapustę posiekaj. Grzyby namocz w wodzie, a następnie posiekaj.

Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Krok 3 z 7

Na patelni rozgrzej olej i obsmaż cebulę. Kiedy będzie zaczynała się rumienić dodaj kapustę i grzyby. Całość duś razem ok. 10 min. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Krok 4 z 7

Rozwałkuj ciasto na duży cienki placek. Rozłóż na nim kapustę, a następnie zwiń w zwarty rulon. Wałek z ciasta pokrój na ok. 3-4 cm kawałki, które przełóż do nasmarowanej tłuszczem formy. Odstaw na 30-60 min do wyrośnięcia.

Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Krok 5 z 7

Po tym czasie ciasto posmaruj rozkłóconym jajkiem i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na ok. 30 min.

Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Krok 6 z 7

Przygotuj barszcz czerwony WINIARY zgodnie z preferencjami lub instrukcją na opakowaniu.

Barszcz czerwony z zakręconymi zawijasami z kapusty kiszonej i ciasta

Krok 7 z 7

Podawaj z gorącym barszczem czerwonym WINIARY.

Dodaj do My Menu Plan

Aby kontynuować, załóż konto lub zaloguj się

Zaloguj się lub załóż konto

Przepis w formacie PDF

Udostępnij

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
  • Whatsapp

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

lite

Podziel się swoją opinią

Twoja opinia
Images
Dodano 0 z 6.
Proszę wypełnić pole captcha

Zarejestruj się na winiary.pl i zyskaj więcej!

Benefit Zaplanuj posiłki z My Menu Plan

Zaplanuj swoje posiłki z My Menu Plan

Więcej przepisów

  • Bez orzechów laskowych
  • Bez orzeszków ziemnych
  • Danie główne
  • Kuchnia europejska
  • Niski poziom cukru
  • Obiad
  • Porcja Warzywa/Owoce

Polecane przepisy

Pokaż więcej przepisów

  • Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    Prawdziwy barszcz ukrainski - przepis połtawski

    3 godz 27 min Średni
  • Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    Tosty z barszczem czerwonym WINIARY

    18 min Łatwy
  • Barszcz ukraiński z botwinką

    Barszcz ukraiński z botwinką

    1 godz 57 min Łatwy
  • Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    Barszcz z botwiny z fasolką szparagową

    29 min Łatwy

Pokaż więcej przepisów

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu