Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

0
40min
Łatwy
Winiary winiary.pl
Od ponad 80 lat ułatwiamy przygotowywanie smakowitych dań w Twojej kuchni. Jesteśmy zawsze pod ręką! Nasze produkty pomagają w przygotowaniu zarówno polskich, tradycyjnych dań, jak i zaskakujących, nowoczesnych potraw inspirowanych kuchniami świata. Z nami gotujesz pysznie, sprytnie i mądrze: bez marnowania składników czy produktów. Zaproś nas do swojego rodzinnego stołu!
Dodaj do My Menu Plan

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1  l
Woda
10  g
Suszone grzyby
2  główek
1  gałązka
Tymianek świeży
4  plastrów
Pan Dulce
4  łyżek
Miękkie masło
1  łyżeczka
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.05 g
Węglowodany
46.56 g
Tłuszcze
19.04 g
Wartość energetyczna
383.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
1 min
Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.
Krok 2
2 min
Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
Krok 3
15 min
Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.
Krok 4
1 min
Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
20 min
Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 6
1 min
Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.
Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 1 z 6

Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 2 z 6

Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 3 z 6

Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 4 z 6

Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 5 z 6

Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 6 z 6

Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki smakuje naprawdę wyjątkowo, a wszystko dzięki aromatycznym dodatkom. Pyszne suszone grzyby wraz z upieczonym czosnkiem stanowią bazę dla zupy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY i doskonale wydobywają głębię jej smaku. Słodka, upieczona chałka jest smacznym dopełnieniem całego dania. Polecamy nie chłodniejsze, jesienno-zimowe dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Write a review

Your reviews
4
Would you recommend this item?
Images
Dodano 0 z 6 dozwolonych encji element mediów.
CAPTCHA obrazkowa
Wprowadź znaki widoczne na obrazku.
Please fill the captcha field