Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

0
40min
Łatwy

Składniki

-
4 porcje
+

Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz tutaj

1 l
Woda
10 g
Suszone grzyby
2 główek
Czosnek
1 gałązka
Tymianek świeży
4 plastrów
Pan Dulce
4 łyżek
Miękkie masło
1 łyżeczka
Miód

Porady & triki

Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.

Kopiuj składniki

Wybierz z listy składników

Kopiuj
| Liczba skopiowanych składników
.

Wartości odżywcze

Białko
8.05 g
Węglowodany
46.56 g
Tłuszcze
19.04 g
Wartość energetyczna
383.27 kcal
Wartości w przeliczeniu na 1 porcję
Gotujmy

Przygotowanie

40 min
Krok 1
1 min
Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.
Krok 2
2 min
Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.
Krok 3
15 min
Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.
Krok 4
1 min
Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.
Krok 5
20 min
Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 6
1 min
Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.
Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 1 z 6

Kromki chałki posmaruj dokładnie masłem i skrop miodem.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 2 z 6

Główki czosnku przekrój na pół i zawiń w folię aluminiową.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 3 z 6

Piecz chałkę i czosnek w rozgrzanym do 180° C piekarniku przez około 15 minut, do czasu aż grzanki zrobią się rumiane i chrupiące, a czosnek zmięknie i również się zarumieni.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 4 z 6

Suszone grzyby namocz w ciepłej wodzie, a następnie posiekaj. Zalej je wodą, dodaj 1 główkę upieczonego czosnku, listki tymianku i dokładnie wymieszaj.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 5 z 6

Zagotuj całość i podgrzewaj przez 15 minut. Do gorącego wywaru wsyp Barszcz czerwony esencjonalny WINIARY Jak u mamy, cały czas mieszając. Gotuj przez kolejne 5 minut.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki

Krok 6 z 6

Zupę podawaj z grzanką, z rozsmarowanym na niej pozostałym upieczonym czosnkiem.

Barszcz czerwony z pieczonym czosnkiem i grzanką z chałki smakuje naprawdę wyjątkowo, a wszystko dzięki aromatycznym dodatkom. Pyszne suszone grzyby wraz z upieczonym czosnkiem stanowią bazę dla zupy Barszcz czerwony esencjonalny Jak u Mamy WINIARY i doskonale wydobywają głębię jej smaku. Słodka, upieczona chałka jest smacznym dopełnieniem całego dania. Polecamy nie chłodniejsze, jesienno-zimowe dni.
Przepis w formacie PDF
Pobierz
Udostępnij

Zgoda na przejście na stronę zewnętrzną

Kliknąłeś link, który prowadzi do strony zewnętrznej. Pamiętaj, że nie ponosimy odpowiedzialności za treści tam zamieszczane. Więcej o naszej polityce przeczytasz tutaj.

Dziękujemy za ocenę!
Czekamy na Twoją recenzję!

Oceniłeś już ten przepis/produkt.

Podziel się swoją opinią. Wystaw ocenę, zaznaczając odpowiednią liczbę gwiazdek.

Zapisz
Asset 10

Komentarze 0

0/4000
Proszę podać poprawną nazwę użytkownika. Musi zawierać 4-15 znaków. Znaki od A do Z i od 0 do 9 są dozwolone
Nazwa użytkownika