Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciekawa jestem, jaka zupa gości na Waszych świątecznych stołach? U mnie tradycyjnie pojawi się żurek z jajkiem i kiełbasą, ale w tym roku postanowiłam nie ograniczać się do jednej zupy i możliwe, że ugotuję też barszcz biały kaliski. Obie mają wspólne składniki – białą kiełbasę i jajko, które nieodłącznie kojarzą mi się z świętami Wielkanocnymi i królują w moim świątecznym menu. Jako że jednak nie zamierzam nastawiać z tej okazji dwóch zakwasów – pszennego i żytniego – tę dodatkową zupę przygotuję na bazie z Barszczu Białego WINIARY, którego skład jest przyjazny i wyręczy mnie w tej części roboty :).
Barszcz biały kaliski jest lekko kwaskowaty z delikatnym posmakiem chrzanu. Z dodatkiem jajka i białej kiełbasy smakuje rewelacyjnie.