Nasze przepisy Pierwszy Dzień Wiosny

Pierwszy Dzień Wiosny


Wiosenne potrawy kojarzą nam się z lekkimi daniami, pełnymi świeżych, zielonych warzyw, nowalijek, wnoszącymi trochę kolorów do naszego menu po męczącej dla organizmu zimie. Jednymi z najlepszych potraw na wiosnę są jarzynowe sałatki z rozmaitymi dodatkami: krewetkami, mango, kurczakiem czy melonem – wspaniałe na nieduży podwieczorek czy lekką kolację.

Na wiosnę postaraj się także o urozmaicenie swoich kanapek – przede wszystkim o sezonowe warzywa, które dostarczą Ci wartościowych składników odżywczych. Zadbaj również o ich obecność w zupach i daniach obiadowych: zainteresuj się pysznymi zupami na ciepło i chłodnikami, warzywnymi kremami i pieczonymi mięsami, które możesz podawać z dodatkiem mieszanek warzywnych. A na deser – rozkoszuj się owocowymi smakami deserów i ciast bez pieczenia!