Nasze przepisy na zupy krem

Zupa krem

Zupa krem to danie niskokaloryczne, lekkostrawne i pełne witamin, co sprawia, że stają się świetnym pomysłem na obiad! Do ich przygotowania możesz użyć niemal każdego warzywa, a nawet niektórych owoców. Dzięki temu szybka zupa krem może być z powodzeniem przyrządzana przez cały rok.

Tegu typu zupy na obiad najlepiej podawać w bulionówkach i dodawać do nich to, co najbardziej lubisz: natkę pietruszki, grzanki, pestki dyni, uszka, makaron, groszek ptysiowy, krakersy i wiele innych! Możliwości i wariacji jest tak wiele, że nie zdążą ci się znudzić.

Krem brokułowy z grzankami czosnkowymi, krem ze szpinaku, zupa krem marchewkowy czy krem z dyni – to tylko niektóre propozycje na zupy krem, przepisy na nie znajdziesz na naszych stronach, a ich efekty nie tylko zachwycają smakiem, ale jednocześnie są istną bombą witaminową!

Jak zrobić zupę krem? To nic trudnego. Zwykle jej podstawą jest bulion, w którym gotuje się wybrane warzywo lub zestaw warzyw. Gdy wszystkie składniki będą miękkie, całość miksuje się na gładki krem. Jeśli chcesz, by krem był bardziej gęsty, możesz dodać jeden z zagęszczaczy: ugotowanego ziemniaka, serek topiony lub gęstą śmietanę. Pamiętaj też o dodaniu przypraw – dzięki nim możesz przyrządzić np. rozgrzewającą zupę, idealną na jesień i zimę.