Nasze przepisy z wieprzowiną

Wieprzowina

Przeciętny Polak zjada około 70 kg tego mięsa rocznie! Wieprzowina to bez wątpienia mięso niezwykle popularne w kuchni polskiej, stąd wiele potraw typowych dla rodzimej kuchni przygotowuje się właśnie z wykorzystaniem tego mięsa. Wielu z nas nie wyobraża sobie także spotkania przy rodzinnym stole bez porządnego kawałka wieprzowiny – karkówki, schabu czy szynki. Sprawdź przepisy na tradycyjne dla kuchni polskiej zrazy z sosem pieczeniowym, bigos myśliwski czy zimne nóżki w galarecie, a także na potrawy bardziej osobliwe - burgery wołowo – wieprzowe, łopatkę pieczoną w piwie czy polędwicę wieprzową w śródziemnomorskiej marynacie, nadziewaną suszonymi pomidorami. Na koniec nie sposób nie wspomnieć o tym, co chyba każdy z nas kocha najbardziej, zwłaszcza w letnie, grillowe popołudnia – o karkówce z grilla z sosem ziołowym WINIARY. Pyszności!

Przykro nam, ale nie mamy pasującego przepisu w serwisie.

Sprawdź inne nasze propozycje:

Pasztet domowy
36
autor: WINIARY
3,6/5 85 ocen
Bigos myśliwski
116
autor: WINIARY
3,9/5 63 oceny
Schab pieczony
136
autor: WINIARY
3,9/5 94 oceny
Rolada z boczku
28
autor: WINIARY
4,1/5 8 ocen
Golonka pieczona
31
autor: WINIARY
2,7/5 51 ocen
Rolada schabowa
43
autor: WINIARY
3,2/5 24 oceny
Bigos świąteczny
24
autor: WINIARY
3,6/5 49 ocen
Marynowana szynka
38
autor: WINIARY
3,8/5 30 ocen