Nasze przepisy na pierogi

Pierogi

Pierogi to polska duma narodowa. Uwielbiają je i mieszkańcy, i turyści, a za najbardziej polskie uznawane są… ruskie! Bo kto nie lubi pierogów z ziemniaczano-serowym nadzieniem, intensywnie doprawionym czarnym pieprzem? Ale to nie jedyny pomysł na pierogi – wigilijne pierogi z kapustą i grzybami, warmińsko-mazurskie dzyndzałki, czyli pierożki wypełnione kaszą gryczaną i jajkiem, wykwintne uszka do barszczu i słodkie, rozpływające się w ustach pierogi z jabłkami i cynamonem lub z uwielbianymi przez najmłodszych jagodami stwarzają multum możliwości. Dzięki naszym przepisom garmażeryjne wyroby w twoim domu są w zasięgu ręki!

Znajdziesz u nas więcej niż tradycyjne polskie pierogi. Przepisy cieszące się dużym powodzeniem to także pierogi w innych, bardziej egzotycznych odsłonach. Wypróbuj chinkali – pierogi gruzińskie, włoskie ravioli, białoruskie kołduny, indyjskie samosy czy rozmaite pierogi chińskie (wonton, jiaozi, guotie). Każde z nich to pomysł na tani obiad, który jednocześnie poszerzy twoje kulinarne horyzonty. Kto wie, może pomysł na pierogi z innej części świata sprawi, że zaczniesz je robić częściej, niż najpopularniejszą w naszym kraju wersję? Zaskocz siebie, znajomych i domowników pierogami w nowej odsłonie.