Nasze przepisy Rabarbar

Rabarbar

Delikatnie kwaśny rabarbar jest nie tylko świetny na orzeźwiający kompot i jako składnik równoważący smak słodkich ciast z innymi owocami sezonowymi (truskawkami, czereśniami, wiśniami), ale też element pysznych obiadów! Wśród przepisów na dania z rabarbarem mamy wyjątkowy pomysł na tartę z rabarbarem na cieście francuskim, polędwiczki z rabarbarem z Sosem pieczeniowym WINIARY. Po takim obiedzie z rabarbarem koniecznie podaj coś słodkiego… Na przykład angielskie crumble rabarbarowe (owoce gotowane w syropie i zapiekane pod słodką kruszonką) przygotowywane z Kisielem o smaku wiśniowym WINIARY. Pod względem doskonałości temu deserowi z rabarbarem nie ustępuje słodko-orzeźwiający placek rabarbarowy z wiśniową pianką. Polecamy też bułeczki i drożdżówki z rabarbarem, ciastka francuskie i lekkie rabarbarowe pianki!