1

2

Przepisy

Sezon na... Czerwony jak burak


Czerwony burak w kuchni znajduje swoje zastosowanie głównie jako baza do bożonarodzeniowego barszczu czerwonego. Chociaż bardzo lubimy czerwony barszcz w wielu kulinarnych wariacjach: z pasztecikami, jako tradycyjny barszcz z uszkami, z paluszkami serowymi czy krokietami czy pulpecikami, proponujemy jednak wiele innych przepisów, dzięki którym wykorzystasz buraczki czerwone w swojej kuchni.

Burak czerwony smakuje doskonale w kolorowych i warstwowych sałatkach, w połączeniu ze śledziem, serem, kalafiorem, a nawet oliwkami. Nadaje się także do kremów, chłodników i zup, w połączeniu z innymi warzywami, a nawet owocami. Oczywiście wśród naszych propozycji nie zabraknie tradycyjnej surówki z tartych buraków, która tak doskonale może uzupełnić danie obiadowe.

Jeżeli chcesz poznać sekrety Barszczu czerwonego WINIARY, dowiedz się więcej tutaj >>

Sprawdź też listę przepisów z burakami i poznaj ich wartości odżywcze!

Czerwony jak burak

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: