Sezon na... Na co wpływa ryba

Podobno wciąż jemy ich za mało, a przecież ryby... mają wielki wpływ! Na naszą kuchnię oraz na naszą kondycję. Chude i tłuste, morskie i słodkowodne, przyrządzane na rozmaite sposoby, wzbogacają nasze menu o całą gamę smaków. Dietetycy zalecają jadać je minimum raz w tygodniu - ze względu na korzystny wpływ ryb na ludzki organizm oraz ich unikatowe wartości odżywcze. Jedzmy zatem ryby jak najczęściej, bo są źródłem cennych witamin oraz kwasów omega, a spożywane regularnie wspomagają odporność, podnoszą sprawność i koncentrację.

Sprawdźcie, co kryją w sobie ryby i jak przyrządzać je w domowej kuchni, kiedy podawać ryby dzieciom oraz dlaczego warto umieścić dania z ryb w jadłospisie nastolatków... Zapraszamy także na rybną ucztę – wśród naszych przepisów znajdziecie mnóstwo propozycji na rybne przysmaki: od fantazyjnych śledzików po królewskie łososie i karpie.

Tradycyjna ryba czy w nowym wydaniu? Zobacz najlepsze przepisy >>

Na co wpływa ryba