Sezon na...

Październik miesiącem zup


Za oknem – jesienne chłody i paleta jesiennych barw, a na naszych stołach – rozgrzewające, pożywne zupy, we wszystkich smakach i kolorach jesieni! Talerz pysznej zupy, zjedzony na lunch, obiad lub gorącą kolację to porcja energii oraz cennych substancji odżywczych, tak nam potrzebnych jesienną porą - tuż przed mroźną zimą, która testuje naszą odporność. Dlatego ogłaszamy październik miesiącem zup!

Nasze propozycje na jesień to aromatyczne barszcze z ziemniakami (np. pod pierzynką z ciasta francuskiego) i żurki z jajkiem (ale także innowacyjny żurek kokosowy z jajkiem w koszulce), kremowe zupy z dyni, brokułów czy papryki, pomidorowe w kilku wersjach, smakowite rosoły, krupniki i kapuśniaki, domowe jarzynowe (spróbuj koniecznie zupy jarzynowej z chili i papryką!) oraz sycące zupy z dodatkiem grochu i fasoli.
Zapraszamy na najpyszniejsze zupy jesieni – pachnące ziołami, curry lub imbirem, przyrządzane z orzechami i pestkami, z grzybami, serami, warzywami oraz... szczyptą jesiennej fantazji Poznaj najciekawsze przepisy na smaczne jesienne zupy - niech Twój stół będzie kolorowy!

Październik miesiącem zup