1

2

Przepisy

Sezon na... Jabłko, gruszka do fartuszka!

Sos jabłkowy, dżem jabłkowy, pierożki z jabłkiem czy szarlotka. To dopiero początek przysmaków, które możesz zrobić z jabłek.

Zawsze znajdzie się jabłko dla małych i dużych, na deser i obiad, upieczone czy ugotowane, duszone i smażone. Masz ochotę na racuchy, jabłecznik czy rogaliki z jabłkami dla łasuchów?
Spróbuj także dania mięsnego (wieprzowinę czy kurczaka) z pieczonymi jabłkami dla lubiących nowe smaki.

Wolisz gruszki? Je także możemy gotować, smażyć, piec czy dusić.

Posmakuj na słodko – na przykład w sosie do sałatek, czy na słono – z mięsem i serami pleśniowymi. Gruszka to doskonały jesienny owoc, który możemy użyć w przeróżnych kombinacjach! Sprawdź przepisy i się przekonaj!

Jabłko, gruszka do fartuszka!

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: