Skip to Main Content
Winiary
Winiary
  • Szukaj
  • Zaloguj się / Zarejestruj
  • Przepisy
  • #niemarnujemy
  • MyMenu Plan
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Desery
  • Zakochane w zupach
  • Porady
  • Nasi eksperci
  • Winiary
  • Kontakt
  • Wszystkie przepisy
  • Kuchnia sezonowa
  • Składniki
  • Okazja
  • Nie marnujemy
  • Desery
  • Kolacja
  • Obiad
  • Śniadanie
  • Dania i przekąski
  • Pomagamy w gotowaniu i niemarnowaniu
  • Przepisy
  • Porady i inspiracje
  • Foodsharing
  • Recycling opakowań
  • Produkty Dobre Dłużej
  • Obiad na każdą kieszeń
  • Mięsny obiad
  • Mięsny obiad do 10 zł
  • Mięsny obiad do 15 zł
  • Bezmięsny obiad
  • Bezmięsny obiad do 10 zł
  • Bezmięsny obiad do 15 zł
  • Zakochane w zupach
  • Przepisy
  • Porady
  • Przyjaciele od kuchni Winiary
  • Jagna Niedzielska
  • Robert Harna
  • Marta Śliwicka
  • Zakochane w zupach
  • Produkty
  • O nas
  • Nowości i konkursy
  • Kategorie produktów
Serniki na zimno, serniki bez pieczenia

Przepisy na ciasta z arbuzem

Arbuz nie kojarzy się z wypiekami. Je się go na surowo albo pije w formie orzeźwiającej lemoniady. To mniej oczywisty dodatek do ciast, jednak warto wykorzystać go w swojej kuchni.

Przepisy 1

Cytrusowy torcik Crème brûlée blogerki Ósmy kolor tęczy

2 godz 23 min Średni

Ciasta z arbuzem zaskoczą gości

Arbuz nigdy nie kojarzył się z dodatkiem do ciast. Jego wodnista struktura i orzeźwiający charakter zachęcały raczej do dodawania go do deserów na zimno, niż do przygotowywania w innej formie. Na szczęście są przepisy, które pokazują, jak łatwo zrobić ciasta z arbuzem. Owoc ten doskonale sprawdzi się jako dodatek do kremu i masy, ale przede wszystkim do galaretki, którą można przygotować na bazie arbuza. Jeśli chcemy wykorzystać arbuz do ciasta, warto zdecydować się na ciasto z galaretką, do której dodaje się miąższ arbuza. W ten sposób zyskuje się aromatyczny dodatek przywołujący wakacje. Świetnie sprawdzi się też jako dodatek do kremu czy dekoracyjny element słodkich wypieków.

Dobry przepis to podstawa

Ciasta arbuzowe są lekkie, pulchne i smaczne. Polecamy przepisy na ciasta z arbuzem: z galaretką, ze śmietaną, owocami, kremem, a także serniki i biszkopty. Mając do dyspozycji właściwą recepturę i soczystego arbuza, nawet z mniejszym doświadczeniem w kuchni można wyczarować znakomity deser. Wystarczy kilka chwil, by pokazać gościom arbuza w nowej odsłonie. Dla miłośników arbuza ciasta z wykorzystaniem tego składnika będą prawdziwym hitem.

  • Facebook
  • Youtube
  • Twitter
  • Instagram
  • Pinterest
  • Zarejestruj się
  • Polityka Cookies
  • Zaloguj się
  • Kontakt
  • Polityka prywatności
  • Regulamin serwisu