Czekoladowe kokosanki

Oceń ten przepis!

4/5 4 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 25 min.

  • Porcje 12

4/5 4 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielić od żółtek .Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę. Dodać cukier i cukier wanilinowy i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.
  2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wygładzić.
  3. Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
  4. Wystudzone ciasto pokroić na kwadraty.
  5. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wlewając śmietanę. Wymieszać i chwilkę pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
  6. Wiórki kokosowe przesypać. Obtaczać w czekoladzie a następnie w wiórkach kokosowych. Układać na blaszce i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Opis przepisu:

Pyszne kokosanki to idealny dodatek do popołudniowej kawy, którą będziemy raczyć się w piękną, letnią pogodę. Niech ten obraz podziała na wyobraźnię tak dobrze, jak kokosanki z naszego przepisu podziałają na Wasze podniebienie. Propozycja idealna dla całej rodziny – zarówno dla najmłodszych, jak i dla dorosłych łasuchów. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?