składniki:
liczba porcji:






Przygotowanie:
- Białka oddzielić od żółtek .Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę. Dodać cukier i cukier wanilinowy i dalej ubijać. Dodawać po jednym żółtku. Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.
- Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i wygładzić.
- Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach. Ostudzić.
- Wystudzone ciasto pokroić na kwadraty.
- Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wlewając śmietanę. Wymieszać i chwilkę pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
- Wiórki kokosowe przesypać. Obtaczać w czekoladzie a następnie w wiórkach kokosowych. Układać na blaszce i wstawić do lodówki do zastygnięcia.
Opis przepisu:
Autor: Martaa1986Pyszne kokosanki to idealny dodatek do popołudniowej kawy, którą będziemy raczyć się w piękną, letnią pogodę. Niech ten obraz podziała na wyobraźnię tak dobrze, jak kokosanki z naszego przepisu podziałają na Wasze podniebienie. Propozycja idealna dla całej rodziny – zarówno dla najmłodszych, jak i dla dorosłych łasuchów. Mniam!
Komentarze:
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?
Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?