1

2

Przepisy

Czekoladowe kokosanki

5/5 5 4 5 1

przygotowanie: 40 minut

oczekiwanie: 40 minut

porcje: 12 porcji

pyszniutkie kokosanki do kawusi

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Białka oddzielić od żółtek.Białka ubić ze szczyptą soli na puszystą masę.Dodać cukier i cukier waniliowy i dalej ubijać.Dodawać po jednym żółtku.Następnie wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i wymieszać drewnianą łyżką.Blachę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać ciasto i wygładzić.Piec ok 20-25 minut w 180 stopniach.Ostudzić.
  2. Wystudzone ciasto pokroić na kwadraty.
  3. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej,wlewając śmietanę,wymieszać i chwilkę pozostawić do lekkiego ostygnięcia.
  4. Wiórki kokosowe przesypać.Obtaczać w czekoladzie a następnie w wiórkach kokosowych.Układać na blaszce i wstawić do lodówki do zastygnięcia.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: