Kruche babeczki z jabłkami

Oceń ten przepis!

5/5 5 7 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Oczekiwanie 1 godz. 30 min.

  • Porcje 8

5/5 5 7 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę wymieszać z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę i posiekać nożem, następnie dodać jajko i wyrobić ciasto.
  2. Ciasto zawinąć w folię i włożyć na godzinę do lodówki. W tym czasie obrać jabłka, zetrzeć na grubych oczkach tarki, obsypać cynamonem i wymieszać.
  3. 4. Ciasto wyjąć z lodówki i odciąć z niego 2/3 części. Resztę włożyć do lodówki. Wyjęte ciasto rozwałkować, wycinać kółka, wkładać do wysmarowanych tłuszczem foremek i naciągać tak, aby ciasto zakryło cały środek formy.
  4. 5. Foremki najłatwiej natłuszcza się małym pędzelkiem. Na ciasto nałożyć jabłka.
  5. 6. Wyjąć z lodówki resztę ciasta. Rozwałkować je, a następnie wykrajać kółka wielkości foremki. Przykryć nadzienie i posklejać lekko brzegi.
  6. 7. Piec 30 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu studzić na kratce, a na koniec posypać cukrem pudrem.

Opis przepisu:

Kruche babeczki z soczystym nadzieniem będą idealne dla osób ceniących sobie słodkie podwieczorki. Kruche babeczki z jabłkami wykonasz w łatwy sposób, za sprawą Proszku do pieczenia WINIARY są one puszyste i zyskują na kształcie. Zobacz, jak wykonać babeczki, którym trudno się oprzeć!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?