Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 20 min.

  • Porcje 2

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Cebulę posiekać, kiełbasę obrać z osłonki, pokroić w plasterki i razem z cebulą dodać do usmażonego boczku, wszystko razem chwilę podsmażyć.
  2. Jajka wbić do miseczki, dodać mleko, szczyptę soli, pieprzu i roztrzepać widelcem. Następnie wsypać posiekany szczypior, wymieszać.
  3. Jajka wlać na patelnię z kiełbasą, zamieszać, położyć na małym ogniu i smażyć pod przykryciem aż jajka się zetną i zacznie odstawać od patelni.
  4. Usmażony omlet zsunąć a talerz i pokroić na mniejsze kawałki.

Opis przepisu:

Omlet z kiełbasą i cebulą na boczku jest świetnym pomysłem na śniadanie. Przygotujesz go w zaledwie 20 minut z zaledwie kilku składników. Przygotowany w taki sposób omlet jest smaczny i sycący na wiele godzin. Możesz go zjeść od razu lub spakować do pudełka i spożyć w pracy lub szkole.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?