Krupnik na wywarze z kości wieprzowych

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do garnka wlać wywar z kości, wsypać ziarenka smaku, dodać startą na tarce o dużych oczkach marchewkę. Wsypać obraną i startą pietruszkę. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę.
  2. Dodać liść laurowy i zagotować.
  3. Do gotującej się zupy wsypać opłukaną kaszę i gotować do miękkości.
  4. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą do zup, podawać. Posypać natką pietruszki.

Opis przepisu:

Wywar z kości wieprzowych ma naprawdę bogate zastosowanie w kuchni, a najczęściej jest używany jako baza do różnych zup z warzywami. Nie inaczej jest w tym przypadku! Przygotuj krupnik na wywarze z kości wieprzowych i przekonaj się, że ta prosta zupa może smakować naprawdę aromatycznie! Wystarczy, że do wywaru z kości dodasz Przyprawę ZIARENKA SMAKU uniwersalne WINIARY, liść laurowy i przygotowane wcześniej warzywa, zagotujesz razem z kaszą i voila! Pyszny krupnik gotowy! Podawaj posypany zieloną natką pietruszki.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?