Kapusta kiszona gotowana

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Porcje 3

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Kapustę kiszoną włożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody, dodać listek laurowy, angielskie ziele, owoce jałowca i gotować pod przykryciem około 15 minut
  2. W międzyczasie pokroić kiełbasę i boczek, włożyć na patelnię, podsmażyć, wsypać posiekaną cebulę, zeszklić, połączyć z kapustą i gotować do miękkości.
  3. Ze smalcu i mąki zrobić zasmażkę, połączyć z kapustą, zagotować, przyprawić do smaku.

Opis przepisu:

Kapusta kiszona to niezastąpiony dodatek do drugiego dania, zwłaszcza jesienną lub zimową porą, gdy sezon na świeże warzywa za nami. Wypróbuj przepis na kapustę kiszoną w zupełnie nowej odsłonie, czyli gotowaną z przyprawami i kiełbasą, a także dodatkiem boczku. Gotowaną kapustę kiszoną przyrządzaj bez pośpiechu - dzięki temu dłużej będziesz napawać się jej wspaniałym aromatem!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?