Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Czekoladowe trufle z herbatników

Oceń ten przepis!

5/5 5 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 2 godz.

  • Porcje 25

5/5 5 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Margarynę włożyć do miski, wsypać cukier puder i dokładnie utrzeć. Następnie dodać pokruszone ciastka, zmielone migdały, pokruszone płatki kukurydziane, spirytus, kakao.
  2. Wszystko razem dokładnie wymieszać tak, aby powstała masa.
  3. Z masy rękami formować kuleczki wielkości małego orzecha włoskiego, obtaczać w słodkim kakao i układać na talerz.
  4. Włożyć do lodówki i wystudzić, można je przechować przez kilka dni.

Opis przepisu:

Czekoladowe trufle z herbatników to pyszne smakołyki, do zrobienia w kilka chwil! Idealnie sprawdzą się podczas celebrowania wolnych dni z filiżanką gorącej kawy. Wypróbuj koniecznie łatwy przepis na słodką chwilę relaksu.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?