Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 6

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mięso wieprzowe pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, następnie usmażyć w rondlu na maśle.
  2. Następnie dodać pokrojoną cebulę, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz, szczyptę soli i pokrojoną w plastry marchew.
  3. Wlać około 150ml wody i połowę śmietany, dusić pod przykryciem do miękkości.
  4. 10 minut przed zakończeniem gotowania do rondla dolać resztę śmietany wymieszaną z mielona papryką i wsypać fasolkę szparagową.

Opis przepisu:

Wieprzowina w sosie z fasolką szparagową to świetna alternatywa dla tradycyjnego gulaszu. Zobacz, jak serwować wieprzowinę, by apetycznie prezentowała się na Twoim stole. Potrawę dopraw Przyprawą w płynie MAGGI, dzięki której będzie ono jeszcze bardziej wyraziste w smaku.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?