Zupa - krem cebulowy

Oceń ten przepis!

4/5 4 30 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Porcje 4

4/5 4 30 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Cebule pokrój w kostkę, zeszklij na oleju w garnku.
  2. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do garnka.
  3. Zalej wodą, dodaj kostki rosołowe. Gotuj, aż ziemniaki staną się miękkie.
  4. Całość zmiksuj na gładki krem.
  5. Podawaj z grzankami, krokietami, albo gotowanym jajkiem i smażoną kiełbasą.

Opis przepisu:

Cebula jest nie tylko doskonałym dodatkiem do rosołu czy tradycyjnej jarzynowej, ale może stanowić bazę do przygotowania pysznej kremowej zupy. Krem z cebuli to proste i szybie danie, które można serwować zarówno na co dzień, jak i podczas imprez okolicznościowych. Do przygotowania zupy - krem wystarczy baza w postaci bulionu, ziemniaki i oczywiście główny składnik - cebula. Gdy raz spróbujesz kremowej zupy cebulowej, z pewnością stanie się częstym gościem na Twoim stole.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?