Kokosowe naleśniki

Oceń ten przepis!

4/5 4 24 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 10 min.

  • Porcje 5

4/5 4 24 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiać, wymieszać na sucho z wiórkami, cukrem i proszkiem do pieczenia. Wbić jajka, dolać wodę i mleko. Wszystko dokładnie ubić do uzyskania pęcherzyków powietrza. Gotowe ciasto odstawić na kilka minut, gdyby w tym czasie za bardzo zgęstniało to dolać troszkę wody lub mleka.
  2. Patelnie nagrzać i tylko delikatnie natłuścić. Na środku wylać porcję ciasta i pozwolić mu się rozlać, smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać gorące z dowolnym dżemem lub jogurtem.

Opis przepisu:

Naleśniki w nietypowym, kokosowym wydaniu. Ten wspaniały smak zyskują dzięki zastosowaniu mleka kokosowego zamiast klasycznego, które zapewnia nie tylko genialny aromat, ale i lekkość i delikatność. Wiórki kokosowe również wzmocnią dominującą nutę smakową tego deseru. Dzięki proszkowi do pieczenia WINIARY, naleśniki urosną i staną się puszyste. Mniam!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?