Dietetyczne ciasto marchewkowe

Oceń ten przepis!

4/5 4 13 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 50 min.

  • Porcje 8

4/5 4 13 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewki zetrzeć na tarce o małych oczkach.
  2. W miseczce ubijamy jajka, a mąkę przesiewamy przez sito. Następnie mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, otrębami i sodą. Dodajemy łyżkę cukru i szklankę mleka.
  3. Następnie mieszamy marchewkę, jajka i mąkę. Całość mieszamy, dodajemy żurawinę i rodzynki.
  4. Blachę wykładamy papierem do pieczenia. Następnie przelewamy naszą masę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 50 minut.

Opis przepisu:

Czy choć raz próbowałeś ciasta marchewkowego? Jeśli tak to wiesz, że smak i aromat korzennych przypraw jest nieziemski i nigdy się nie nudzi. Jeżeli jednak nie miałeś okazji skosztować tego wspaniałego wypieku, przekonaj się o tym już dziś! Pyszne ciasto marchewkowe w wersji dietetycznej to banalnie prosty przepis dla każdego! Nie musisz być wybitnym cukiernikiem, aby wykonać wybitne ciasto. Przekonaj się ;)

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?