1

2

Przepisy

Sałatka z makrelą

5/5

przygotowanie: 0 minut

porcje: 6 porcji

Wędzona makrela to prawdziwe bogactwo witamin, składników mineralnych oraz cennych substancji odżywczych, w tym kwasów omega (3 i 6). Warto jeść ją zwłaszcza w okresie zimowym (zawarty w niej selen podnosi odporność), na przykład w postaci pysznej sałatki z makreli z ryżem, cebulą, nutką czosnku i jajkami na twardo. Do tej kompozycji idealnie pasuje lekko pikantny sos z Majonezu Dekoracyjnego WINIARY z dodatkiem naturalnego jogurtu i musztardy. Podajemy z bagietką, na pierwsze śniadanie lub domowy lunch dla całej rodziny.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Ugotuj woreczek ryżu.
  2. Makrelę obierz z ości, rozdrobnij.
  3. Cebulę drobno pokrój, czosnek posiekaj lub przeciśnij przez praskę.
  4. Jajka obierz, pokrój w kostkę i wrzuć do reszty składników.
  5. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  6. Majonez wymieszaj z jogurtem i musztardą. Połącz z sałatką.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny?
Tu jest miejsce dla Ciebie!

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się się swoją opinią?

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: