Ciasteczka francuskie z czekoladą

5/5 5 5 5 1

przygotowanie: 20 min

oczekiwanie: 10 min

porcje: 3 porcje

Ciasteczka francuskie z czekoladą to doskonały pomysł na lekką przekąskę lub deser. Idealnie sprawdzi się na imprezy, gdzie goście rzadko siedzą przy stołach. Takie ciastko spokojnie można wziąć w rękę i nie przejmować się barakiem miejsca przy stole. Koniecznie sprawdź nasz przepis na ciasteczka francuskie z czekoladą!

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąciki. Na każdy z nich kładziemy po dwie tabliczki czekolady gorzkiej lub mlecznej. Na czekoladę kładziemy po połówce orzecha laskowego.
  2. Ciasto francuskie zwijamy i sklejamy brzegi - podobnie jak w pierogach. Smarujemy wierzch mlekiem i posypujemy cukrem brązowym.
  3. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika z pieczemy do zarumienienia. Podajemy ciepłe. Smacznego.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.