Pikantne leczo z bakłażanem

Oceń ten przepis!

5/5 5 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 40 min.

  • Oczekiwanie 30 min.

  • Porcje 4

5/5 5 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Warzywa myjemy, a następnie kroimy - papryki, bakłażana, cukinię, ogórki w kostkę, cebulę w pół krążki. Kiełbasę kroimy w kostkę.
  2. Następnie w woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju rzepakowego i wrzucamy cebulę, podsmażamy przez 1 minutę a a następnie dodajemy kiełbasę,
  3. Doprowadzamy do zarumienienia całości po czym dodajemy papryki, mieszamy i pozostawiamy na ogniu ok 5 minut
  4. Dodajemy bakłażana i cukinię, mieszamy i przesmażamy w woku przez kolejne 5 minut.
  5. Następnie przekładamy do dużego garnka,dodajemy ogórki, oraz pomidory,
  6. Całość mieszamy, doprawiamy paprykami, pieprzem, jarzynką, maggi i solą oraz przeciśniętym czosnkiem i sosem chilli, .
  7. Mieszamy i gotujemy razem przez około 15 minut, warzywa mają być półmiękkie

Opis przepisu:

Zastanawiasz się, jak zrobić dobre leczo? Po pierwsze przygotuj świeże warzywa: kolorowe papryki, bakłażana, cukinię, cebulę, pomidory, a także ogórki kiszone i pomidory w puszce. Po drugie pamiętaj, że dobre leczo nie obejdzie się bez aromatycznych, a tym razem także pikantnych przypraw: czosnku, ostrej i słodkiej papryki, sosu chilli czy Przyprawy w płynie MAGGI. Jeśli chcesz, pikantne leczo z bakłażanem możesz wzbogacić także o kiełbasę. Warzywa pokrojone w kostkę duś z kiełbasą i aromatycznymi, pikantnymi przyprawami, a następnie gotowe leczo podawaj np. z kaszą. Przepis na dobre leczo wykonany!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?