1

2

Przepisy

Sałatka z pieczarkami i szynką

5/5 5 1 5 1

przygotowanie: 10 minut

oczekiwanie: 30 minut

porcje: 3 porcje

Sałatka z pieczarkami i szynka to super pomysł na pyszną kolację.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Pieczarki umyć, włożyć do wrzącej osolonej wody i gotować około 10 minut, odcedzić, wystudzić i pokroić w kostkę
  2. Jabłka i ogórki zetrzeć na tarce o dużych otworach. Jajka obrać i razem z szynką pokroić w kosteczkę. Oliwki pokroić w plasterki.
  3. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, wymieszać. Posypać natką pietruszki.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: