Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Marynata do mięso wołowego

Oceń ten przepis!

3/5 3 4 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 10 min.

  • Oczekiwanie 1 dzień

  • Porcje 1

3/5 3 4 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Czosnek przecisnąć przez praskę lub rozgnieść w moździeżu.
  2. Dodać posiekany, świeży tymianek, pieprz i liść laurowy, wszystko razem utrzeć.
  3. Następnie przełożyć do emaliowanego naczynia, zalać winem i oliwą, wymieszać.
  4. Włożyć mięso i marynować przez 1 dzień.

Opis przepisu:

Bardzo aromatyczna marynata, dzięki której mięso uzyska wspaniały smak. Czosnek rozgnieć lub przeciśnij przez praskę, dodaj posiekany, świeży tymianek, pieprz, liść laurowy i wszystko razem utrzyj. Następnie przełóż do emaliowanego naczynia, zalej winem i oliwą, wymieszaj. Marynata do mięsa wołowego jest już gotowa. Natrzyj nią mięsko i odstaw, aby przeszło jej wspaniałym zapachem.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?