Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Masa grysikowa do przekladania ciasta

Oceń ten przepis!

4/5 4 10 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 30 min.

  • Oczekiwanie 15 min.

  • Porcje 1

4/5 4 10 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Do naczynia wlać mleko, dodać laskę wanilii i cukier, zagotować. Następnie wyjąć wanilię, wsypać kaszę mannę
  2. Gotować około 10 minut ciągle mieszając, zdjąć z ognia, pozostawić do ostudzenia.
  3. Żelatynę wymieszać z 3 łyżkami zimnej wody, gdy napęcznieje, podgrzać.
  4. Masło włożyć do miksera i ciągle ucierając dodawać stopniowo zimną kaszę mannę.
  5. Gdy masa dokładnie utarta dodać żelatynę i przyprawić do smaku sokiem z cytryny. Masą przekładać różne rodzaje ciasta.

Opis przepisu:

Masa grysikowa to smaczna masa do przekładania ciast, ciasteczek i tortów. Przyrządzamy ją z mleka, masła, cukru, kaszy manny i Żelatyny WINIARY. Masa grysikowa swój doskonały smak zawdzięcza także dodatkowi wanilii i soku z cytryny. To doskonała masa do przekładania ciast – zwłaszcza korzennych, miodowych i czekoladowych.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?