Spodobał ci się ten przepis? zarejestruj się i załóż konto

Surówka z marchewki, kukurydzy i jabłka

Oceń ten przepis!

3/5 3 5 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Porcje 3

3/5 3 5 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych otworach.
  2. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  3. Majonez wymieszać z chrzanem. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez, przyprawić do smaku białym pieprzem. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  4. Surówkę z marchwi i kukurydzy podawać do mięsa i sosów, z ziemniakami lub ryżem.

Opis przepisu:

Surówka z marchewki, kukurydzy i jabłka wygląda niezwykle wiosennie, dzięki czemu będzie ozdobą do każdego obiadu. Dzięki równowadze smaków, którą tam znajdziecie, wspaniale podkreśli wyjątkowość różnych mięs. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?