Pasta do chleba z pieczarek

Oceń ten przepis!

5/5 5 2 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 20 min.

  • Oczekiwanie 7 min.

  • Porcje 1

5/5 5 2 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i bardzo drobno posiekać.
  2. Na patelni rozgrzać masło, zeszklić posiekaną cebulę, wsypać drobno posiekane lub starte na grubej tarce pieczarki, smażyć do odparowania płynu, przestudzić.
  3. Zimne pieczarki dodać do jajek, wlać majonez wymieszany z ketchupem i musztardą, dodać połowę sera, przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.

Opis przepisu:

Wykonaj smakowitą pastę z pieczarek do świeżego pieczywa. Połącz usmażone na masełku z dodatkiem cebulki pieczarki wraz z drobno pokrojonym jajkiem na twardo. Wykonaj sos z Majonezu dekoracyjnego WINIARY, musztardy i ketchupu oraz przypraw do smaku. Tak przygotowane składniki połącz w całość razem ze startym na tarce żółtym serem. Smakowita, pożywna pasta to idealny pomysł na chrupiące pieczywo.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?