Kruche ciasto z miodem

Oceń ten przepis!

5/5 5 3 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 15 min.

  • Oczekiwanie 45 min.

  • Porcje 1

5/5 5 3 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Mąkę przesiać na stolnicę, wymieszać z sodą oczyszczoną, posiekać z ciepłym masłem, dodać jajko i żółtka.
  2. Następnie dodać roztopiony przestudzony miód, mleko, cukier, spirytus i zagnieść ciasto. Odłożyć do lodówki na 30 minut.
  3. Ciasto podzielić na 3 części, rozwałkować, włożyć na blaszki i upiec 3 placki. Piec w temperaturze 180 stopni około10-15 minut.
  4. Takie ciasto może służyć jako blat do sernika na zimno lub mazurka.

Opis przepisu:

Kruche ciasto miodowe to pyszny, złocisty deser. Kusi swoim zapachem, wyglądem, a przede wszystkim wyśmienitym smakiem, którego długo nie zapomnimy. Pamiętajcie, żeby uważać przy pieczeniu – to ciasto szybko zyskuje złocisty kolor. Dzięki niemu blacha szybko się opróżni! Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?