Brokułowa zupa krem z groszkiem ptysiowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 1 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 35 min.

  • Porcje 3

5/5 5 1 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Brokuł umyć, podzielić na różyczki. Marchew i pietruszkę obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki.
  2. . W rondelku rozgrzać masło, wsypać utarte warzywa i ciągle mieszając, podsmażyć. Następnie wlać 4 szkl wody, dodać ziemniaki, brokuł, posiekaną cebulę i por.
  3. Gotować do miękkości ziemniaków. Następnie wyjąć kilka różyczek brokuły, a resztę zmiksować razem z ziemniakami. Pod koniec dodać śmietankę, przyprawić do smaku, podgrzać

Opis przepisu:

Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym jest niezwykle delikatna, a przy tym niesamowicie smaczna. Jej lekkość, a zarazem wyrazisty smak jest kulinarnym fenomenem. Do tego wygląda naprawdę zachęcająco. To wszystko razem sprawia, że ten przepis to idealna propozycja na obiad dla całej rodziny. Smacznego!

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?