Surówka z selera, jabłka i pora

Oceń ten przepis!

4/5 4 15 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 32 min.

  • Porcje 3

4/5 4 15 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Por pokroić w krążki i sparzyć wrzącą wodą.
  2. Marchewkę obrać i zetrzeć na grubej tarce.groszek konserwowy osączyć z zalewy.
  3. Jabłko obrać, usunąć gniazda nasienne. Obrany seler i jabłko zetrzeć na tarce o dużych oczkach, skropić sokiem z cytryny.
  4. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  5. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać.

Opis przepisu:

Surówka z selera, jabłka i pora to doskonały dodatek do drugiego dania. Jest wiosennie kolorowa, ale przyrządzać ją możesz o każdej porze roku! Mieszankę warzyw doprawiamy sokiem z cytryny i Majonezem Dekoracyjnym WINIARY z dodatkiem jogurtu naturalnego. Surówkę z selera, jabłka i pora możesz także przed podaniem udekorować pomidorkami koktajlowymi i natką.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?