Śledzie w sosie musztardowym

Oceń ten przepis!

5/5 5 43 5 1

Spodobał Ci się ten przepis!

  • Przygotowanie 25 min.

  • Oczekiwanie 1 godz.

  • Porcje 4

5/5 5 43 5 1
  • Spodobał Ci się ten przepis!

składniki:

liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie moczymy w wodzie ok godzinki, aby nie były za słone. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku.
  2. Cebule obieramy i połówkę cebuli czerwonej i połówkę zwykłej kroimy na takie cieniutkie półplasterki, które układamy na kawałeczkach śledzi.
  3. Śmietanę łączymy z majonezem i dwoma rodzajami musztard.
  4. Połowę cebuli kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do sosu. Całość mieszamy.
  5. Do sosu dodajemy łyżeczkę carry i pół łyżeczki kurkumy. Sosik dokładnie mieszamy i dość obficie polewamy nim przygotowane śledzie z cebulą.
  6. Sos powinien być dość gęsty. Całość dekorujemy gałązkami koperku.

Opis przepisu:

Delikatne śledzie robione w domu z aksamitnym sosem musztardowym, czerwoną i białą cebulką oraz aromatycznymi przyprawami. Wypróbuj koniecznie ten prosty, a jednocześnie szybki przepis na śledzie w sosie musztardowym.

Komentarze:

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?

Smakował Ci przepis? Chcesz podzielić się swoją opinią?