1

2

Przepisy

Śledzie w sosie musztardowym

5/5 5 2 5 1

przygotowanie: 20 minut

oczekiwanie: 60 minut

porcje: 4 porcje

Pyszne śledzie robione w domu.

składniki:

Liczba porcji:

Przygotowanie:

  1. Śledzie moczymy w wodzie ok godzinki, aby nie były za słone. Wymoczone śledzie kroimy na małe kawałki i układamy na półmisku.
  2. Cebule obieramy i połówkę cebuli czerwonej i połówkę zwykłej kroimy na takie cieniutkie półplasterki, które układamy na kawałeczkach śledzi.
  3. Śmietanę łączymy z majonezem i dwoma rodzajami musztard.
  4. Połowę cebuli kroimy w drobniutką kostkę i dodajemy do sosu. Całość mieszamy.
  5. Do sosu dodajemy łyżeczkę carry i pół łyżeczki kurkumy. Sosik dokładnie mieszamy i dość obficie polewamy nim przygotowane śledzie z cebulą.
  6. Sos powinien być dość gęsty. Całość dekorujemy gałązkami koperku.

Recenzje

Chcesz ocenić przepis niczym prawdziwy krytyk kulinarny i zbierać punkty w Społeczności WINIARY?
Tu jest miejsce dla Ciebie. Sprawdź zasady >>

Komentarze:

Smakowała Ci potrawa? Chcesz podzielić się swoją opinią na jej temat? Pamiętaj, iż dodając komentarz po zalogowaniu, zyskujesz punkty w Społeczności WINIARY.

Poznaj nasze propozycje pełne pomysłów, inspiracji, a jednocześnie tradycyjnego smaku: